Nachádzaš sa tu:
13 aug 2021, 10:57
Ostatná aktualizácia: 13 aug 2021, 10:57
Prečítané: 1712x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Nemecko, Maďarsko a Česko. To sú súperi, ktorých slovenským hádzanárskym reprezentantkám prisúdil štvrtkový nočný žreb základných skupín decembrových 25. majstrovstiev sveta v Španielsku. Zloženie skupiny - najmä jej čisto európska podoba - nevyvolalo v slovenskom tábore nadšenie, ale zverenky trénera Pavla Streichera sa aj v tejto konkurencii môžu pokúsiť zabojovať o jednu z troch postupových priečok do hlavnej fázy.

„Myslím si, že je škoda, že sme sa do jednej skupiny dostali štyri európske tímy. Naša skupina patrí určite k tým náročnejším. Z druhého koša som si priala Rakúsko namiesto Maďarska, s ktorým sme sa za posledné roky stretávali veľmi často v kvalifikáciách. Maďarky budú určite patriť k favoritom skupiny. S klubovým trénerom Bašným, ktorý zároveň vedie aj Češky, sme včera pred tréningom mierne vtipkovali na túto tému. Úprimne som mala trochu pocit, že to bude práve Česko, kto nám pripadne ako súper z tretieho koša. Nepochybne to bude náročný duel. Celkovo mohla byť skupina určite ľahšia, ale dá sa hrať s každým. Myslím si, že šanca je tam vždy. My sa však musíme sústrediť na seba a podať čo najlepší výkon v každom zápase,“ vyjadrila svoj názor spojka Karin Bujnochová z francúzskeho Achenheim Truchtersheim Handball.

Podľa ľaváčky Veroniky Habánkovej môže slovenské družstvo v E-skupine len prekvapiť. „Myslím si, že sme mohli dostať aj lepšie, ale i horšie zloženie skupiny. Z prvého koša sú Nemky pre nás jeden z najhrateľnejších súperov. Maďarky sú nám asi súdené, keďže ich máme aj v blížiacej sa kvalifikácii o postup na ME 2022. Z tretieho koša sme dostali jedného z najťažších protivníkov - Česko. Určite som nechcela Nórky, Francúzsky či Rusky. My si svetový šampionát ideme užiť a môžeme len prekvapiť, predsa sme na ňom pôvodne ani nemali byť. Napokon sme sa tam však vďaka voľnej karte dostali, a preto budeme chcieť odohrať čo najlepšie zápasy,“ uviedla hráčka maďarskej Kisvárdy.

Sklamanie z výsledku žrebu neskrývala tvorkyňa hry Erika Rajnohová. „Sledovala som v noci žrebovanie a neviem prečo, ale presne som vedela, že schytáme európske tímy. Veľmi som sa tešila na zaujímavú skupinu a najmä to, že bude super si zahrať s inými družstvami po dlhej dobe, ale očividne nám šťastie v tomto smere nepraje,“ poznamenala nová posila HC DAC Dunajská Streda.

Inú predstavu o zložení slovenskej skupiny na MS 2021 mala aj členka realizačného tímu Katarína Dubajová. „Ťažko sa mi hľadajú slová. Želala som si trochu iných súperov. Z týchto som si vlastne nikoho nepriala. Maximálne som chcela niekoho zo sveta, teda nie z Európy a aj keď by sme sa európskym tímom už nevyhli, tak napríklad Dánsko, Srbsko a prípadne niekoho z Ázie. Teším sa však na prípravu a ako to celé dievčatá zvládnu. Môžu sa dostať do dobrých klubov, čo slovenská hádzaná potrebuje,“ myslí si asistentka trénera a historicky najlepšia kanonierka reprezentácie SR, ktorá ako hráčka zažila doteraz posledný štart žien SR na vrcholnom podujatí - na ME 2014.


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N

víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 8. kolo
streda 03.04.2024 o 16:30 hod.
MHK Bytča - MHáK Martin
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 3. skupina.
- dohrávka.
- hrá sa v ŠH v Bytči.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 11. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 10:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 4. skupina.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 10. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHáK MARTIN
- 3. skupina.

- dohrávka.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
sobota 20.04.2024 od 08:00 hod.
organizátor: ŠKHá DUBNICA NAD VÁHOM
- 1. skupina.
víkend 20. - 21.04.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.