Nachádzaš sa tu:
14 apr 2021, 11:07
Ostatná aktualizácia: 14 apr 2021, 11:07
Prečítané: 1960x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárky Slovenska už ladia formu na blížiaci sa dvojzápas play-off proti Srbsku, s ktorým budú bojovať o postup na svetový šampionát do Španielska. Po utorkovom predpoludňajšom tréningu si našli čas na rozhovory so zástupcami médií.

Do národného tímu sa po marcovej absencii zavinenej zranením ruky vrátila spojka Karin Bujnochová. „Som veľmi rada, že som opäť dostala dôveru a môžem tu byť. Teším sa, ako vždy je to pre mňa príjemné spestrenie. Myslím si, že proti Srbkám to bude veľmi náročné v obrane i v útoku. Každý post majú obsadený hráčkami, ktoré hrajú v dobrých kluboch. Hrať sa dá s každým a podľa mňa je to prijateľný súper. Podstatný bude náš výkon a najmä tímová hra. Potrebovať budeme aj šťastie. Dúfam, že to dopadne dobre. Po zranení mám už odohrané nejaké zápasy, cítim sa stopercentne fit. Dúfam, že všetko bude v poriadku aj naďalej," uviedla na brífing hráčka francúzskeho druholigového Achenheim Truchtersheim Handball.

Góly sa budú čakať od kanonierky maďarského družstva Motherson Mosonmagyaróvár. „Musíme sa zomknúť a ísť do toho naplno. Máme oveľa mladší a menej skúsený káder ako náš súper. Pred dvoma rokmi v kvalifikácii to bol v Hlohovci vyrovnaný súboj, teraz budú súperky určite ostražitejšie. Ja by som bola rada, keby to dopadlo ako na ME 2014, kde sme Srbky zdolali v zápase o všetko. Bol to super zážitok," zaspomínala si Simona Szarková, ktorá privítala, že pred prvým zápasom nemuseli cestovať a môžu sa nerušene pripravovať.

Ďalšou spojkou so streleckými kvalitami v kádri trénera Pavla Streichera je Natália Némethová. „Nebolo náročné preladiť z klubovej na reprezentačnú nôtu, tréningy máme prispôsobené, aby sme to zvládali. Myslím si, že je to dobre nastavené. Podľa mňa sú Srbky v úlohe favoritiek a my môžeme prekvapiť. Na súpera sa pripravujeme, v pondelok sme sa venovali obrane, dnes útoku. Určite máme veľkú šancu ich zaskočiť. Chceme uhrať dobrý výsledok už doma - vyhrať. Dôležitý bude každý gól," povedala opora HK Slovan Duslo Šaľa.

Michalovské hráčky dorazili na zraz ako posledné, keďže ešte v nedeľu podvečer hrali ligový zápas proti pražskej Slavii. Po ňom nabrali smer Bratislava, kde sa od pondelka pripravujú so spoluhráčkami. Jednou z nich je skúsená spojka Marianna Rebičová: „Dúfam, že som na kľúčové duely o postup dostatočne pripravená. Dvojzápas so Srbskom bude náročný. Prvý súboj v domácom prostredí môže byť trochu naša výhoda. Budeme snažiť o čo najlepší výsledok, aby sme v Belehrade nemuseli doťahovať nejaké manko. Srbky majú nového kouča, ktorý ma viedol v Krime Ľubľana. Poznám systém hry, ktorý praktizuje, a pokúsim sa nášmu koučovi niečo poradiť. Verím, že to pomôže. Ideme bojovať za Slovensko a pokúsime sa o senzáciu. Diváci nám budú chýbať, ale verím, že nás budú podporovať aj na diaľku. Dúfam, že ich nesklameme a postúpime."

Novou hráčkou v porovnaní s marcovým turnajom I. fázy kvalifikácie MS je Valéria Dulinová. „Na reprezentačný zraz som sa určite veľmi tešila a som rada, že mi tréner dal príležitosť a nominoval ma. Na zápasy so Srbkami sa tiež teším. Čaká nás veľmi náročný súper, ale verím, že vyhráme a postúpime na svetový šampionát," vyslovila želanie mladá pivotka.


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
- 1. skupina.
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.