Nachádzaš sa tu:
25 sep 2020, 10:29
Ostatná aktualizácia: 25 sep 2020, 20:41
Prečítané: 1670x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Káder hádzanárok Slovenska sa zíde v nedeľu popoludní v púchovskom Alexandra Hoteli, ale keďže niektoré hráčky majú ešte v nedeľu klubové povinnosti alebo ich ešte čaká presun na Slovensko, v kompletnom zložení bude družstvo Pavla Streichera v pondelok popoludní. Hoci je tréner rád, že po dlhšom čase bude mať k dispozícii takmer najsilnejšie zloženie tímu, niektoré z osvedčených hráčok sa na Považí nepredstavia. V nominácii sa neobjavila napríklad ľaváčka Veronika Habánková z maďarského klubu KKC Kisvárda. „Má ruku v sadre. Nešťastne sa zranila pred začiatkom sezóny, keď si zlomila hodovú ruku. Už pauzuje štyri - päť týždňov a ešte dva týždne bude mať sadru. Potom môže začať s procesom návratu na palubovku. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," vysvetlil Streicher.

V menoslove pôvodne nominovaných 18 hráčok (po ospravedlnení Königovej, ktorú neuvoľnil zamestnávateľ, ich zostalo 17, pozn.) nebola ani Habánkovej niekdajšia michalovská spoluhráčka Marianna Rebičová, ktorá sa vrátila v septembri do Iuventy, ale ešte sa musí po operácii päty dostať do zápasového rytmu.

Len medzi náhradníčkami figuruje krídelníčka Mária Holešová z maďarského Mosonmagyaróváru, ktorá v minulosti tiež pôsobila aj s Rebičovou i Habánkovou na Zemplíne. Na jej pozícii ľavého krídla dostane šancu Martina Popovcová, súčasná členka kádra Iuventy. „O nej netreba veľa hovoriť. Svojimi výkonmi si vypýtala miesto v užšej nominácii. Bola s nami už na sústredení v Maďarsku, tam som bol s ňou veľmi spokojný. Teraz to svojou hrou len potvrdzuje. Z Prešova išla do klubu, v ktorom sú profesionálne podmienky. Môže sa naplno venovať hádzanej, čo je základný predpoklad, aby výkonnostne rástla," poznamenal kormidelník SR, ktorého veľmi mrzí, že nebude môcť počítať s Barborou Königovou. Na sústredení chcel totiž skúšať obranný systéme postavený práve na pivotke HK Slovan Duslo Šaľa. „Rovnaký praktizuje pod vedením Petra Pčolu šaliansky tím, v ktorom Barbora pôsobí. V júni vo Vysokých Tatrách i teraz v ligových zápasoch sa ukázala v dobrom svetle. V Šali stavajú na ofenzívnom obrannom systéme, kde zohráva dôležitú úlohu jej aktivita. Chceli sme sa zamerať na zdokonalenie tejto obrany, aby sme v prípade potreby mali pripravenú aj inú alternatívu defenzívy," vysvetlil svoj zámer Streicher.

Na zraz prvýkrát ako hráčka španielskeho klubu CB Mecalia Atlético Guardés pricestuje Erika Rajnohová. „Som s ňou v kontakte a videl som ich prvý domáci duel. Erika je na novom pôsobisku spokojná, spoluhráčky ju dobre prijali, pôsobí v kvalitnom tíme s veľmi dobrým trénerom. Svoj krok, keď sa z Nemecka presunula do Španielska, si pochvaľuje. Môže jej to pomôcť za predpokladu, že bude zdravá. V minulej sezóne mala smolu, navyše do karát jej nehrala situácia, keď jej Bad Wildungen sa usiloval o záchranu za každú cenu, na čo ona doplatila. Španielsko môže byť pre ňu novou motiváciou," poznamenal reprezentačný kouč na adresu mladšej zo sestier Rajnohových. Staršia Monika je kapitánka a jedna z najskúsenejších zvereniek Streicherovho družstva, navyše je to najlepšia hádzanárka SR za rok 2019.


Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N

víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 8. kolo
streda 03.04.2024 o 16:30 hod.
MHK Bytča - MHáK Martin
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 3. skupina.
- dohrávka.
- hrá sa v ŠH v Bytči.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 11. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 10:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 4. skupina.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 10. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHáK MARTIN
- 3. skupina.

- dohrávka.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
sobota 20.04.2024 od 08:00 hod.
organizátor: ŠKHá DUBNICA NAD VÁHOM
- 1. skupina.
víkend 20. - 21.04.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.