Nachádzaš sa tu:
20 jún 2020, 10:02
Ostatná aktualizácia: 20 jún 2020, 10:02
Prečítané: 1603x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanárska reprezentácia mužov Slovenska absolvovala v prvých troch dňoch tohto týždňa komplexné testovanie, národný tím žien sa zíde o dva dni a nasledujúci týždeň má na programe sústredenie vo Vysokých Tatrách.

„Vzhľadom na vzniknutú situáciu sme sa rozhodli zorganizovať sedemdňový kombinovaný výcvikový tábor, na ktorom sa budeme venovať otázkam kondície i herným elementom. Bývať budeme v hoteli FIS na Štrbskom Plese, herné tréningy absolvujeme v novootvorenej športovej hale v Poprade," prezradil základné informácie hlavný kouč hádzanárok SR Pavol Streicher, ktorý bol hosťom v štúdiu televízie TA3.

K dispozícii by mal mať 18-členný káder. Z dôvodov zranení či ich doliečovania budú chýbať Viktória Oguntoye, Boglárka Bíziková, Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová má štátnice a Réka Bíziková sa ospravedlnila z osobných dôvodov.

Slovenky majú pripravený bohatý program. „Predpoludňajšie tréningové jednotky budú venované atletike a kondícii. Ide o to, aby sa dievčatá čo najviac pohybovali na čerstvom vzduchu, veď prakticky tri mesiace strávili v domácich podmienkach. Mňa v tejto súvislosti teší že Štrbské Pleso vyhodnotili ako miesto s najčistejším ovzduším na Slovensku. Popoludní sa zameriame na základy koncepcie hry. Keďže sú v nominácii aj hráčky, ktoré predtým nefigurovali v užšom kádri, chceme si ozrejmiť, čo je naším cieľom pri hre v útoku i obrane. Trochu si ich aj otestujeme, aby sme vedeli, v akom sú stave po uplynulom špecifickom období. Nebudeme im robiť testy v takej podobe, ako nedávno absolvovali muži. S hráčkami sme boli aj počas koronavírusu v kontakte, trénovali podľa individuálnych plánov z klubov, kde ich prípravu sledovali, takže v tomto smere by to malo byť v poriadku. Na sústredení sa budeme venovať aj predchádzajúcej kvalifikácii ME 2020. Pripravené máme analýzy. Chceme poukázať na nedostatky, aby sme mohli do budúcnosti zlepšiť to, čo nefungovalo, ale aj na pozitíva, na ktoré sa budeme snažiť nadviazať," doplnil pre TA3 Streicher, pre ktorého zverenky bude najbližšou výzvou kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta 2021.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie na Štrbskom Plese (21. - 28. 6. 2020, hráčky majú uvedenú klubovú príslušnosť v sezóne 2019/2020, pozn.):

brankárky: Adriana Medveďová (ŠŠK Prešov), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava)

pivotky: Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)

krídelníčky: Mária Holešová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Martina Popovcová (ŠŠK Prešov), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (HSG Bad Wildungen Vipers/Nem.), Simona Szarková, Emma Hudáková, Barbora Lancz (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (KKC Kisvárda KC/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová (MŠK/HC DAC Dunajská Streda)


Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 12. kolo N
sobota 27.04.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 12. kolo N

sobota 27.04.2024 o 10:00 hod.
MHK Bytča - HK AS Trenčín
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 14. kolo
nedeľa 05.05.2024 od 09:30 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 2. skupina.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 13. kolo
sobota 27.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: ŠA TRENČÍN "A"
- 4. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 8. kolo
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: BÁNOVCE NAD BEBRAVOU
- 1. skupina.
víkend 04. - 05.05.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.