Nachádzaš sa tu:
27 máj 2020, 11:40
Ostatná aktualizácia: 27 máj 2020, 11:40
Prečítané: 1502x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Hádzanársky Slovenska zostali vinou koronavírusu v tomto roku bez zápasov kvalifikácie ME 2020, ale v závere sezóny 2019/2020 by predsa len mali stihnúť ešte jeden zraz. Sústredenie národného tímu žien SR vo Vysokých Tatrách je naplánované v termíne 21. - 28. júna.

„Myslím si a verím, že nám to vyjde a zraz sa uskutoční podľa plánu. Už aj v okolitých krajinách pokračuje uvoľňovanie opatrení, napríklad aj tu v Nemecku je od 2. júna povolené pri dodržiavaní hygienických opatrení trénovať v hale. Do konca júna je ešte dosť času a ak sa dovtedy nič zlé nestane, malo by to byť v pohode," uviedol hlavný kouč slovenskej reprezentácie Pavol Streicher, ktorý priblížil náplň avizovaného výcvikového tábora: „Budeme v Hoteli FIS od nedele 21. do nedele 28. júna. Zámer je dostať dievčatá na čerstvý vzduch, kombinovanou formou striedať kondičné s herným tréningmi. Uvidíme, akým spôsobom bude povolené sa pohybovať v hale. Ak by to bolo s obmedzeným počtom hráčok, pripravíme sa aj na takúto alternatívu. V pláne máme tiež túry, napríklad na Solisko. Myslím si, že v horskom prostredí budeme mať dobré podmienky na predprípravu, po ktorej čakajú hráčky krátke dovolenky a vzápätí v polovici júla už začnú klubovú prípravu na novú sezónu."

Realizačný tím sa s reprezentantkami stretne po dlhom čase, keďže koronavírus zmaril aj marcovú akciu. „Chceme uzavrieť predchádzajúcu kvalifikáciu, v ktorej sme stihli odohrať len dva zápasy - s Ruskami a Srbkami. Urobiť akúsi hrubú čiaru a vyhodnotiť, čo v nej bolo negatívne a čo pozitívne. Na to dobré chceme nadviazať a do ďalšej kvalifikácie o postup na MS 2021 ísť s novou motiváciou. Veríme, že dovtedy budeme poznať systém kvalifikácie i jej vyžrebovanie. Ešte ani minulý týždeň nám na EHF nevedeli povedať detaily, keďže ani oni nemali informácie od IHF," poznamenal Streicher, ktorý nominoval 18-členný káder. Chýbať budú jeho niektoré stabilné členky. „Viktória Ogyuntoye sa 17. júna podrobí menšiemu chirurgickému zákroku a dva týždne nemôže trénovať, preto sme namiesto nej povolali mladú talentovanú Viktóriu Voržáčkovú. Réka Bíziková sa ospravedlnila z osobných dôvodov, Vladimíra Bajčiová má zase štátnice na vysokej škole a Mariannu Rebičovú čaká v priebehu tohto týždňa operácia, ktorá má odstrániť jej problémy s pätami."

Na Štrbskom Plese bude slovenské družstvo bez tria hráčok, ktoré si budú v nadchádzajúcom ročníku obliekať dunajskostredský dres. Okrem Oguntoye a R. Bízikovej sa na sústredení nezúčastní ani najlepšia slovenská hráčka MOL ligy za rok 2019 Boglárka Bíziková. „Som s ňou dohodnutý a od novej sezóny s ňou počítam. Teraz jej účasť nie je možná, keďže má za sebou operáciu ruky a musí rehabilitovať. Je to však jedna z nových hráčok, ktorá si svojimi výkonmi v MOL lige, v ktorej bola najlepšou strelkyňou, plne zaslúžila pozvánku do národného tímu. Nová je aj Barbora Königová zo Šale, ktorá bola tiež v mojej pozornosti. Podávala veľmi dobré výkony, a tak som s ňou nadviazal kontakt. Som rád, že sme sa dohodli a má chuť reprezentovať," ozrejmil kormidelník Sloveniek.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie na Štrbskom Plese (21. - 28. 6. 2020):

brankárky: Adriana Medveďová (ŠŠK Prešov), Viktória Voržáčková (HC Tatran Stupava)

pivotky: Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou/ČR), Nikoleta Trúnková (Iuventa Michalovce), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)

krídelníčky: Mária Holešová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Annamária Patrnčiaková (DHK Zora Olomouc/ČR), Martina Popovcová (ŠŠK Prešov), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (HSG Bad Wildungen Vipers/Nem.), Simona Szarková, Emma Hudáková, Barbora Lancz (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (KKC Kisvárda KC/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Monika Rajnohová (MŠK/HC DAC Dunajská Streda)

Náhradníčky:

hráčky: Adriána Holejová (Iuventa Michalovce), Monika Pénzes (MŠK/HC DAC Dunajská Streda), Valéria Dulinová (HK AS Trenčín)


Zdroj: SITA

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N

víkend 20. - 21.04.2024
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 8. kolo
streda 03.04.2024 o 16:30 hod.
MHK Bytča - MHáK Martin
organizátor: ŠA TRENČÍN
- 3. skupina.
- dohrávka.
- hrá sa v ŠH v Bytči.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - 11. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 10:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 4. skupina.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 10. kolo
nedeľa 14.04.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHáK MARTIN
- 3. skupina.

- dohrávka.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1) - 7. kolo
sobota 20.04.2024 od 08:00 hod.
organizátor: ŠKHá DUBNICA NAD VÁHOM
- 1. skupina.
víkend 20. - 21.04.2024
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 2. skupina.