Nachádzaš sa tu:
27 júl 2016, 09:10
Ostatná aktualizácia: 27 júl 2016, 09:10
Prečítané: 1425x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Každá základná skupina na majstrovstvách sveta v hádzanej žien do 18 rokov v Bratislave mala svoju krstnú mamu. Boli nimi štyri významné osobnosti slovenskej a predtým aj československej) hádzanej. Čo im povedalo dianie v „ich" skupinách?

Jana Kuťková, krstná mama skupiny A: „Najvyspelejšiu hádzanú predvádzali Rusky, jasný a zaslúžený víťaz skupiny. Majú vyrovnanú výkonnosť na každom poste a skvelú brankárku. Tiež majú zvládnuté obranné systémy - tak 0-6, ako aj vysunutú obranu. Aj v útoku dokážu veľmi vhodne meniť systém. Chorvátsko ma najskôr negatívne prekvapilo prvým polčasom s Nemkami, ale vzápätí ma pozitívne šokovalo druhým polčasom - dokonale zmenili systém a otočili celý priebeh. Hrajú veľmi kreatívne, hoci občas trocha bláznivo.

Nemky podávali v skupine striedavé, občas nevýrazné výkony. O Angole som vedela, že jej hráčky sú vysoké a pohyblivé, ale nečakala som, že budú hrať až tak dobre. Ešte im chýba väčšia skúsenosť, občas hrajú naivne. Ale majú výborný herný prejav a viacero šikovných individualít - ten tím má budúcnosť. Viac som čakala od Čile, na lepšie výsledky si ešte musí počkať. Japonsko sa zlepšuje, ale ešte má čo doháňať za ázijským lídrom z Kórei."

Renáta Marcinová, krstná mama skupiny B: „V skupine neprišlo k žiadnemu prekvapeniu, na rozdiel od ostatných skupín. Maďarsko a Švédsko na ihrisku jasne ukázali, ako sa v týchto krajinách pracuje s mládežou. Majú dobré herné systémy, vhodne vyberané tipy hráčok a majú aj bojovnosť. Práve preto si prvé dve miesta zaslúžili. Trochu viac som čakala od Brazílie - ale o jej prehrách s favoritmi rozhodli maličkosti.

Čína a Kongo zbierali skúsenosti, napriek tomu si myslím, že odviedli sympatické výkony. V žiadnom zápase som nezaregistrovala, že by tím nebojoval až do konca, že by vzdal zápas vopred. Som veľmi rada, že divácka účasť na turnaji je slušná, a že v Bratislave je o šampionát záujem. Pevne verím, že tieto majstrovstvá zužitkujeme na Slovensku aj na propagáciu práce s mládežou."

Jana Stašová, krstná mama skupiny C: "Hovorila som to už pred šampionátom a výsledky to potvrdili: Išlo o mimoriadne vyrovnanú skupinu, kde všetky štyri postupujúce družstvá boli veľmi vyrovnané. Skupinu vyhrali bez prehry Kórejky. Prekvapením skupiny boli podľa mňa výkony tímu Paraguaja, ktorý síce body nezískal, ale s veľkými favoritmi dokázal dobrou hrou dlho vzdorovať a uhral aj prijateľné výsledky. Sama som zvedavá, kam až to dotiahnu družstvá z tejto skupiny, keďže sú naozaj kvalitné."

 
Mária Ďurišinová, krstná mama skupiny D: „Dánsko bol jasný favorit skupiny a potvrdilo svoju pozíciu. Dalo sa s tým rátať, keďže majú obrovskú základňu a fantastický prístup ľudí k tomuto športu. Egypťanky hrajú veľmi pohľadnú a inteligentnú hádzanú s vypracovanými akciami, žiadne náhody. Chvíľkami ich hra znesie aj kritériá seniorskej hádzanej. Prezident IHF je Egypťan a možno aj tým v krajine prirodzene narástol záujem o hádzanú. Slovensko prekvapilo v súboji so Slovinskom, ale potom akoby domáci tím trochu stratil fyzické sily. Najmä zápas s Egyptom našim ušiel pomedzi prsty pomerne skoro už v prvom polčase. Slovinsko malo problémy s koncovkami zápasov, pri týchto mladých tímoch je ešte občas psychika nevyspytateľná. Argentína ničím neprekvapila a mladučký tím Uzbekistanu určite nazbieral množstvo skúseností, ktoré hráčkam neskôr v kariére veľmi pomôžu."

 

Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 14:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 14:45 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 13:00 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - MSR
sobota 18.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 1. semifinálový turnaj.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1)
sezóna 2023/2024 sa skončila.