Nachádzaš sa tu:
23 júl 2016, 15:24
Ostatná aktualizácia: 23 júl 2016, 15:24
Prečítané: 1853x
Vytlačiť
Odoslať e-mailom

Kapitánka našej reprezentácie kadetiek počas MS v Bratislave a hráčka Bemaco Prešov Viktória Vencuriková hovorí, že domácich fanúšikov nechcú so spoluhráčkami sklamať. Zatiaľ sa im darí výborne a diváci na tribúnach sklamaní rozhodne nie sú. Po troch súbojoch si naše reprezentantky v skupine D vybojovali tri výhry a pred poslednými dvoma zápasmi majú istotu postupu do osemfinálových bojov. S kapitánkou sme sa rozprávali pred súbojom s Dánskom.

Zatiaľ sú to pre vás po troch výhrách zrejme úspešné majstrovstvá sveta?

„Áno, naozaj je to úspech tri zápasy za sebou vyhrať. Sme z toho veľmi šťastné, veľmi sme to chceli a podarilo sa nám to. Najmä výhra nad Slovinskom prišla vo veľmi dobrom zápase. Dlho sme takú výhru nezažili a veľmi nás to potešilo."

Výhra so Slovinskom prišla v dramatickom zápase a určite sa dá označiť za príjemné prekvapenie. Prinesie to do mužstva energiu?

„Išli sme do toho zápasu s tým, že chceme vyhrať aj keď sú to Slovinky. Hovoríme si celý čas, že každý súper je hrateľný a proti Slovinkám sa to potvrdilo. Boli sme v tom zápase vo výhode, pretože boli pod veľkým tlakom, ale išli sme do toho naplno. Dostali sme jasné taktické pokyny, rozoberali sme hru súperiek dosť aj na videu, myslím, že nás tréner do toho zápasu dobre pripravil. Zápas pre nás začal trošku nepríjemne, keď sme v úvode prehrávali, ale tréner zobral time-out, vysvetlil, že sa máme upokojiť, hrať trošku inak, dobre brániť a obrátilo sa to. Nevzdali sme sa a vydarilo sa nám to."

Slovinské hádzanárky na MS už prehrali aj s Egyptom a to sa veru nečakalo.

„Posledné minúty zápasu s Egyptom sme videli a veľmi nás ten výsledok prekvapil. Nedávno sme hrali s Egyptom prípravný zápas, ale išlo o juniorky. Mladšie Egypťanky sú však oveľa lepšie a vyhrali nad silným Slovinkom, tak sme si povedali, že ten zápas, ktorý nás čaká v pondelok, naozaj nejde brať na ľahkú váhu. Naozaj máme rešpekt pred každým súperom a rovnako aj pred Egyptom. Dáme do toho zápasu všetko."

Bolo cítiť, že Slovinky cítia po tej prehre zodpovednosť aj počas zápasu s vami?

„Naozaj boli pod veľkým tlakom. Trošku vystresované boli už v momente, keď sme nastupovali na zápas. Ten zápas s Egyptom nezvládli a prehrali o gól, teraz prehrali o gól aj s nami. Je to pre ne dosť nepríjemná situácia, ale pre nás je dôležité, že sme tie svoje zápasy zvládli a to je podstatné."

Postup zo skupiny nebol nijako jasne stanovený cieľ, po troch zápasoch sa však podaril. Zmení sa niečo na vašej hre teraz, keď už je postup vybavený? V úvodnom zápase s Argentínou bolo cítiť trošku nervozitu.

„Hráme doma a od začiatku sme si hovorili, že našich fanúšikov nechceme sklamať. Nálada na zápasoch je úžasná. Slovenská hádzaná je trošku akoby podceňovaná, tak sme chceli zabojovať za všetkých. Počuli sme veľa rečí, že ten postup nezvládneme, ale vždy sa nájdu takí ľudia. S dievčatami sme chceli veľmi vyhrať, rovnako tréner. V príprave sme tomu podriadili všetko a teraz nás tie tri výhry veľmi potešili. Možno sme svetu a aj divákom ukázali, že aj na Slovensku dokážeme hrať peknú hádzanú. Nebrali sme to však ako tlak, jednoducho sme chceli. Necítili sme, že musíme, ale že chceme. Stále chceme pokračovať."

Teraz vás čaká zápas s Dánskom.

„Bude to ťažký zápas, ale hrali sme s nimi už aj vo Švédsku. Na úvod sme sa ťahali, aj oni sú len dievčatá ako my, nemusia mať svoj deň. Chceli by sme ešte vyhrať nejaké zápasy, veľmi nám to zachutilo."

V príprave ste hrávali vlastne v prázdnych halách, teraz je na zápasoch veľmi dobrá atmosféra. Aké je to hrať pred stovkami divákov, ktorí vás ženú dopredu?

„Najskôr sme sa báli, predsalen sa každý chce ukázať v najlepšom svetle. Fanúšikovia však vytvorili nádhernú atmosféru a myslíme si, že za našimi dobrými výkonmi a úspechmi stoja z polovice práve oni. Úplne inak sa hrá zápas, keď vás diváci ženú dopredu. Proti Slovinsku sme aj prehrávali, ale nedovolili nám prestať, rozbúchali to a bolo to úžasné. Veľa závisí aj od fanúšikov a sme veľmi vďačné, že nás chodia takto podporovať. Naozaj im patrí veľká zásluha."

 

Zdroj: slovakhandball.sk

 

Nasledujúci program

1. liga Staršie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 14:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Staršie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 14:45 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


1. liga Mladšie dorastenky - 14. kolo N
sobota 11.05.2024 o 12:00 hod.
MHK Bytča - ŠŠK SLŠ Prešov
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.


1. liga Mladšie dorastenky - 11. kolo N
nedeľa 12.05.2024 o 13:00 hod.
FHT Košice - MHK Bytča
- nadstavba.
- skupina o 7. - 12. miesto.
- dohrávka.


MK ZA-TN - Staršie žiačky - MSR
sobota 18.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MHK BYTČA
- 1. semifinálový turnaj.


MK ZA-TN - Mladšie žiačky - 14. kolo
nedeľa 12.05.2024 od 09:00 hod.
organizátor: MŠK - HÁDZANÁ ČADCA
- 1. skupina
.


MK ZA-TN - Prípravka (4+1)
sezóna 2023/2024 sa skončila.